Fra jer til os og fra os til jer


Lokal tildeling

 

Lokallisten er klar med en ny tildelingsmodel - der tilgodeser ALLE byer

 

AF: NIELS JØRGEN NIELSEN, KANDIDAT FOR LOKALLISTEN, PRÆSTEVANGEN 17, ANSAGER

Publiceret 09. oktober 2017 kl. 13:39

Læserbrev: Hos Lokallisten ønsker vi at tildele byerne deres egne midler ud fra en nærmere fastsat tildelingsmodel for derigennem at sikre en ligelig og retfærdig investering i Varde Kommune. Vi kan godt sidde med en fornemmelse af, at der investeres mere i Varde by pr. indbygger end i f.eks. Oksbøl, men det kniber med at få indsigt i tallene. Og hvad værre er. Hvem ved, om borgerne i Varde overhovedet har fået deres ønsker opfyldt?

 

Lokal indflydelse på udviklingen er afgørende. Ved tildelingen af f.eks. kr. 1.000-3.000,- pr. indbygger, så har man noget at samles om, og generalforsamlingerne vil få nyt liv. Byerne skal blive enige om deres egen udvikling - naturligvis i tæt samarbejde med Varde Kommune. Forudsætningen for at få tildelt penge bør være, at en given by har en borgerforening eller sogneråd, der arbejder for byens udvikling. Mange byer har allerede lavet deres egen udviklingsplan, og det skal naturligvis være afsættet.

 

Og hvor skal pengene så komme fra, er der sikkert mange, der vil spørge? Det er vores overbevisning, at pengene findes i forvejen. Der investeres allerede i dag, men skævt fordelt. Der finder vi en del af pengene, og da vores model ikke kan gennemføres fra dag 1, så vil vi i mellemtiden arbejde på at slanke administrationen i Varde Kommune som en del af finansieringen. Kerneværdierne i budgettet først - altså udgifter til ældre, børn, skoler. Disse udgifter går forud for tildelingen. Se tildelingsmodellen på lokallisten2017.dk.